2012.02.02. 11:18
Sajtos perec
Sajtos perec
Ez a sütemény a nagymamám és az anyukám egyik kedvenc süteménye. Kedveskedni akartam nekik, így hát gondoltam egyet és megsütöttem!
Összeállítani nagyon egyszerű, de kiszaggatni már egy kicsit pepecselősebb, de a végeredmény érdekében megéri ez a kis fáradozás.
Ez a sós sütemény is olyan, amit előre el lehet készíteni, mert nem szárad ki, napokig friss marad.
20 dkg vaj
25 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
kb. 1 dl tejföl
Összegyúrjuk, és annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta jól összeálljon.
Pihenni hagyjuk. Kinyújtjuk, majd perec formával kiszaggatjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, majd 180 fokon aranybarnára(kb 15-20 perc) sütjük.
Ha tetszik, süsd és edd meg.
3 komment
Címkék: perec sós aprósütemény sajtos perec sajtos aprósütemény ripsz-ropsz sajtos ripsz-ropsz sajtos perec ripsz-ropsz perec
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.