2014.03.13. 09:49
Túrótorta
Túrótorta
Ez a túrótorta a születésnapomra készült. Isteni, omlós, liszt nélküli finomság. Az elkészítése is egyszerű, mert nem kell hozzá külön tésztát sütni. Igaz, hogy a receptben benne van a mandula és a mazsola, de én nem tettem bele egyiket sem, mert vannak a családban olyanok, akik nem szeretik a mazsolát. Mandulát pedig azért nem adtam hozzá, mert egyszer amikor mandulával sütöttem, nem nőtt meg és nagyon tömör maradt. Úgy is finom volt, de szerintem így az igazi.
4 tojás
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
13 dkg vaj, v. margarin
50 dkg tehéntúró
2,5 evőkanál búzadara
1 narancs, v. citrom reszelt héja
1 marék mandula
10 dkg mazsola
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral,majd hozzáadva a margarint, azzal is jól kikeverjük. Majd beletesszük a búzadarát és az áttört (passzírozott) túrót. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a mandulát és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett formába öntjük. 180-200 fokon sütjük kb. 50-60 percen keresztül. Még melegen szedjük ki a formából és ha kihűlt, vaníliás cukorral meghinthetjük.
Próbáld ki, nem fogsz csalódni.
Szólj hozzá!
Címkék: Túrótorta Túrós sütemény Túrós
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.