Fehér és fekete néró

 

Ezt az aprósüteményt az év bármely szakában sütheted és fogyaszthatod. Ribizli- és baracklekvárral a legfinomabb, de csokikrémmel is kitűnő.

Akkor szoktam ezt sütni, amikor a nagy család összegyűlik, de nincsen születésnapja senkinek. Nagyon szapora és egész sok lesz belőle, de ez is hamar elfogy.

Mi sajnos ezt a süteményt is nagyon szeretjük. Próbáld ki te is. Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat hozzá.

 

Fehér és fekete néro (6)blogra.JPG

 

Fekete néró:

14 dkg vaj vagy margarin

12 dkg cukor

3 dkg kakaó

3 egész tojás

1 tojás sárgája

23 dkg liszt

A vajat simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és egyenként belekeverjük a 3 egész tojást, majd a tojássárgáját. Végül a lisztel tovább kavarjuk, dresszírozzuk(nyomózsákból a megfelelő alakra és nagyságra formázzuk), és tepsiben zsírpapíron sütjük. 180-190 fokon sütjük.

Fehér néró:

2 egész tojás

1 tojássárgája

12 dkg vaj v. margarin

10 dkg cukor

23 dkg liszt

citrom

A vajat simára kavarjuk a cukorral, azután hozzáadjuk a tojásokat és ezzel tovább kavarjuk, végül a lisztel simára kavarjuk, hozzáadunk egy pár csepp citromot, dresszírozzuk(nyomózsákból a megfelelő alakra és nagyságra formázzuk) és zsírpapíron sütjük. 180-190 fokon sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr175841517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása