2014.03.04. 11:15
Fehér és fekete néró
Fehér és fekete néró
Ezt az aprósüteményt az év bármely szakában sütheted és fogyaszthatod. Ribizli- és baracklekvárral a legfinomabb, de csokikrémmel is kitűnő.
Akkor szoktam ezt sütni, amikor a nagy család összegyűlik, de nincsen születésnapja senkinek. Nagyon szapora és egész sok lesz belőle, de ez is hamar elfogy.
Mi sajnos ezt a süteményt is nagyon szeretjük. Próbáld ki te is. Sok sikert a sütéshez és jó étvágyat hozzá.
Fekete néró:
14 dkg vaj vagy margarin
12 dkg cukor
3 dkg kakaó
3 egész tojás
1 tojás sárgája
23 dkg liszt
A vajat simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és egyenként belekeverjük a 3 egész tojást, majd a tojássárgáját. Végül a lisztel tovább kavarjuk, dresszírozzuk(nyomózsákból a megfelelő alakra és nagyságra formázzuk), és tepsiben zsírpapíron sütjük. 180-190 fokon sütjük.
Fehér néró:
2 egész tojás
1 tojássárgája
12 dkg vaj v. margarin
10 dkg cukor
23 dkg liszt
citrom
A vajat simára kavarjuk a cukorral, azután hozzáadjuk a tojásokat és ezzel tovább kavarjuk, végül a lisztel simára kavarjuk, hozzáadunk egy pár csepp citromot, dresszírozzuk(nyomózsákból a megfelelő alakra és nagyságra formázzuk) és zsírpapíron sütjük. 180-190 fokon sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.