2011.09.29. 13:13
Sós rúd
Vége a finom friss nyári gyümölcsszezonnak.
Úgyhogy most egy kicsit eltérek a megszokott gyümölcsös süteményektől és egy olyan receptet írok le, amit bármikor, bármilyen évszakban el lehet készíteni.
Gyors, egyszerű és sokáig friss marad. Ugyanolyan friss marad, akkor is ha a vendégség előtt pár nappal már megsütöm.
Sokfélét lehet szórni a tetejére és az előnye, hogy csak egyféle tésztát kell gyúrni és a tetején lévő szórattól, mégis mindegyiknek más-más íze lesz. Én sajtot, paprikát, vagy köménymagot szoktam rá szórni. Ritkán pucolt mandulát is. Mindenhogy nagyon finom.
Sós rúd
20 dkg margarin v. vaj
36 dkg liszt
1 kis kávéskanálnyi só
1 dl tejföl
Ezeket összegyúrjuk, ha nem áll össze, akkor több tejfölt is lehet bele tenni.
Kis cipót készítünk belőle, fél órát pihenni hagyjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagságúra. Derelyeszaggatóval, vagy annak hiányában késsel kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rúdra vágjuk. A tetejét kétszer megkenjük tojással és meghintjük reszelt sajttal, köménymaggal, paprikával, megtisztított fél mandulával, stb..
180-200 fokos sütőben pirosra sütjük(kb.20 percig).
Nagyon ajánlom az elkészítését, ha kevés időd van és finomat szeretnél enni, és kínálni a vendégeknek.
Sok sikert hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.