Trileno 2012.06.25. 15:13

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta

Az a jó a gyümölcstortában, hogy bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, szezonálissal is és mélyhűtöttel is.
A tészta olyan sok lett, hogy két formába kellett öntenem, mert egyből kibuggyant. Úgyhogy egy tortát szerettem volna készíteni és kettő lett belőle.
A receptből én kihagytam a sárgabarackkal való megkenést, de érdemes rákenni a tésztára, mert úgy pikánsabb!
A zselét pedig nem tettem a gyümölcsre, mert nem szeretjük, de így is ugyanolyan finom.
A gyümölcsből pedig lehet többet is rátenni, mert azt mondták a kritikus családtagjaim, hogy ez kevés volt rajta.
Egyébként finom lett és gyorsan el is lehet vele készülni!
Ezért csak azt tudom tanácsolni neked, hogy próbáld ki Te is!


Gyümölcs torta (7).JPG4 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
4 kanál víz
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
pici só

Ezeket géppel szép sorban összekeverjük.
A végén a tojások felvert habját óvatosan hozzákeverjük!
Tortaformában 190 fokon 20 percig sütjük.
Ha kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel. Ráöntünk vanília krémet, vagy pudingot. Gyümölcsöt teszünk a tetejére.
Majd a gyümölcsre zselét öntünk.
A zselét egy edénybe tesszük és 2 csapott evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel összekeverjük és felforraljuk, majd ráöntjük a gyümölcsre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr534609758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása