2012.06.25. 15:13
Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
Az a jó a gyümölcstortában, hogy bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, szezonálissal is és mélyhűtöttel is.
A tészta olyan sok lett, hogy két formába kellett öntenem, mert egyből kibuggyant. Úgyhogy egy tortát szerettem volna készíteni és kettő lett belőle.
A receptből én kihagytam a sárgabarackkal való megkenést, de érdemes rákenni a tésztára, mert úgy pikánsabb!
A zselét pedig nem tettem a gyümölcsre, mert nem szeretjük, de így is ugyanolyan finom.
A gyümölcsből pedig lehet többet is rátenni, mert azt mondták a kritikus családtagjaim, hogy ez kevés volt rajta.
Egyébként finom lett és gyorsan el is lehet vele készülni!
Ezért csak azt tudom tanácsolni neked, hogy próbáld ki Te is!
4 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
4 kanál víz
15 dkg liszt
½ csomag sütőpor
pici só
Ezeket géppel szép sorban összekeverjük.
A végén a tojások felvert habját óvatosan hozzákeverjük!
Tortaformában 190 fokon 20 percig sütjük.
Ha kihűlt, megkenjük sárgabarack dzsemmel. Ráöntünk vanília krémet, vagy pudingot. Gyümölcsöt teszünk a tetejére.
Majd a gyümölcsre zselét öntünk.
A zselét egy edénybe tesszük és 2 csapott evőkanál cukorral és 3 evőkanál vízzel összekeverjük és felforraljuk, majd ráöntjük a gyümölcsre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.