Trileno 2011.11.08. 15:52

Ischler

Ischler

28 dkg vaj
30 dkg liszt
15 dkg dió(darálva)
15 dkg cukor

Ezeket jól összegyúrjuk, 1 órát pihenni hagyjuk. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Világosra sütjük (200 fokon 12 perc).

Ha kisült kettő-kettő közé ribizli-málna jamot, vagy csoki krémet (nutellát) teszünk.

Lecukrozzuk.

 

Csak az előtt kenem meg az ischlert, mielőtt kiteszem, hogy a tésztája ropogós maradjon.
A jam egy kicsit megpuhítja a tésztát, bár nem mintha úgy nem lenne finom. Aki jobban szereti puhán, az megkenheti előbb is. 

Adhattam volna ennek a sáskajárás címet is. Ugyanis amikor kitettem a tál süteményt, egyet pillantottam és már üres is volt. Úgy ette meg egy vasárnapi ebéd után az ischlert a család, mintha egy hete nem ettek volna. 

Sikertörténet!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr263363691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása