2011.11.08. 15:52
Ischler
Ischler
28 dkg vaj
30 dkg liszt
15 dkg dió(darálva)
15 dkg cukor
Ezeket jól összegyúrjuk, 1 órát pihenni hagyjuk. Vékonyra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Világosra sütjük (200 fokon 12 perc).
Ha kisült kettő-kettő közé ribizli-málna jamot, vagy csoki krémet (nutellát) teszünk.
Lecukrozzuk.
Csak az előtt kenem meg az ischlert, mielőtt kiteszem, hogy a tésztája ropogós maradjon.
A jam egy kicsit megpuhítja a tésztát, bár nem mintha úgy nem lenne finom. Aki jobban szereti puhán, az megkenheti előbb is.
Adhattam volna ennek a sáskajárás címet is. Ugyanis amikor kitettem a tál süteményt, egyet pillantottam és már üres is volt. Úgy ette meg egy vasárnapi ebéd után az ischlert a család, mintha egy hete nem ettek volna.
Sikertörténet!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.