Trileno 2012.05.30. 10:00

Rácsos linzer

Rácsos linzer

Természetesen ezt a süteményt is nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, és ugyan olyan gyorsan el is lehet fogyasztani.
A tésztát nagyon könnyű összeállítani, és csak négy dolog szükséges hozzá, plussz a szilvalekvár a kenéshez.
Sajnos sokáig nem áll el, mert elfogy, de ha jól eldugjuk, akkor pár nappal fogyasztás előtt is el lehet készíteni.
A tészta nem szárad ki, jó pár napig friss marad.
Szóval, ha finomat szeretnél enni, és a vendégeidet is el szeretnéd bűvölni, akkor próbáld ki te is.


45 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg darált dió
20 dkg cukor

Ezeket összegyúrjuk. Pihenni hagyjuk.
A felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, szilvalekvárral megkenjük, és a maradék tésztából lerácsozzuk.
200 fokon 10 percet, majd 180 fokon kb. 40-50 percet sütjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr124554444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása