2012.05.30. 10:00
Rácsos linzer
Rácsos linzer
Természetesen ezt a süteményt is nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, és ugyan olyan gyorsan el is lehet fogyasztani.
A tésztát nagyon könnyű összeállítani, és csak négy dolog szükséges hozzá, plussz a szilvalekvár a kenéshez.
Sajnos sokáig nem áll el, mert elfogy, de ha jól eldugjuk, akkor pár nappal fogyasztás előtt is el lehet készíteni.
A tészta nem szárad ki, jó pár napig friss marad.
Szóval, ha finomat szeretnél enni, és a vendégeidet is el szeretnéd bűvölni, akkor próbáld ki te is.
45 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
Ezeket összegyúrjuk. Pihenni hagyjuk.
A felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, szilvalekvárral megkenjük, és a maradék tésztából lerácsozzuk.
200 fokon 10 percet, majd 180 fokon kb. 40-50 percet sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.