2011.11.16. 16:26
Osztrák-kakaós piskóta
Osztrák-kakaós piskóta
Tészta:
5 tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl olaj
1,25 dl víz
20 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó
Csokimáz:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
1 kanál víz
A tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük (géppel), továbbverjük az olajjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót.
A tojásfehérje keményre vert habját óvatosan kézzel hozzákeverjük. Tepsibe vagy bármilyen más formába öntjük és megsütjük.
A tetejét a csokimázzal leöntjük.
Azt, hogy milyen formába öntöm, azt attól függően teszem, hogy milyen alkalomra készítem. Tortaformában sütöm, ha születésnapra készül.
A kihűlt piskótát felvágom három részre és megkenem ribizli-málna vagy sárgabarack dzsemmel.
Tepsiben sütöm, ha bármilyen más alkalom van. Így szimplán is le lehet önteni csokimázzal, de ezt is meg lehet kenni dzsemmel. (Félbevágom, de nem vízszintesen, mint a tortalapot, hanem függőlegesen. Megkenem az egyiknek a tetejét és rárakom a másik felét, majd így öntöm le csokimázzal.)
Ha finomat szeretnél sütni és gyorsan, akkor próbáld ki ezt a süteményt.
Jól jársz vele.
Szólj hozzá!
Címkék: piskóta sacher torta kakaós piskóta osztrák kakaós piskóta ripsz-ropsz kakaós ripsz-ropsz piskóta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.