Osztrák-kakaós piskóta

 

Tészta:

5 tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl olaj
1,25 dl víz
20 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó

Csokimáz:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
1 kanál víz

 

A tojássárgáját a porcukorral jól kikeverjük (géppel), továbbverjük az olajjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót.

A tojásfehérje keményre vert habját óvatosan kézzel hozzákeverjük. Tepsibe vagy bármilyen más formába öntjük és megsütjük.

A tetejét a csokimázzal leöntjük.

Azt, hogy milyen formába öntöm, azt attól függően teszem, hogy milyen alkalomra készítem. Tortaformában sütöm, ha születésnapra készül.

A kihűlt piskótát felvágom három részre és megkenem ribizli-málna vagy sárgabarack dzsemmel. 

 

 

    

Tepsiben sütöm, ha bármilyen más alkalom van. Így szimplán is le lehet önteni csokimázzal, de ezt is meg lehet kenni dzsemmel. (Félbevágom, de nem vízszintesen, mint a tortalapot, hanem függőlegesen. Megkenem az egyiknek a tetejét és rárakom a másik felét, majd így öntöm le csokimázzal.) 

 

 

Ha finomat szeretnél sütni és gyorsan, akkor próbáld ki ezt a süteményt.
Jól jársz vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr913387532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása