2012.01.02. 11:50
Habkenyér
Habkenyér
Általában akkor szoktam habkenyeret készíteni, amikor a nagy ünnepi sütések után sok tojásfehérje marad. Ráadásul gyorsan össze lehet dobni, mert a munka szinte csak az, hogy össze kell vagdosni a belevaló diót, birsalmasajtot, narancshéjat, csokoládét stb.
Ha megsült, azonnal rácsra teszem és ha kihűlt, le lehet önteni csokoládéval. Így nem szárad ki (sokáig friss marad). Habár nem szokott túl sokáig elállni...
Íme a recept:
7 tojásfehérje
18 dkg porcukor
18 dkg liszt
8 dkg vaj
kb. 5 dkg dió (felvagdosva nagyobb darabokra)
kb. 5 dkg déligyümölcs, birsalmasajt
kb. 5 dkg cukrozott narancshéj, csokoládé (felvágva)
A tojásfehérjét egy pár csepp citrommal kemény habbá felverjük. Azután hozzáadjuk a porcukrot, majd a lisztet, és végül a felolvasztott, kihűlt vajat. A felaprózott diót, birsalmasajtot, déligyümölcsöket, narancshéjat és a csokoládét belekeverjük. Jól kivajazott, kilisztezett őzgerincformában sütjük 30-35 percig (ebből 20 percig nagy hőfokon).
Ha kihűlt, leönthetjük csokoládémázzal.
Ha szimpatikus neked is, ne habozz, próbáld ki!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.