2012.04.24. 09:43
Sajtos csiga
Sajtos csiga
Ez a recept nagyon egyszerű, de elég sok sajt és margarin kell bele.
Most utoljára a krémbe nem is az eredeti mennyiséget tettem, hanem a felét, és az is teljesen elég volt. Talán egy kicsit szárazabb volt, de nem volt olyan nehéz.
Tészta:
50 dkg liszt
1 Ráma (25 dkg)
½ csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl
só
Krém:
30 dkg trappista sajt(reszelt)
1 Ráma (25 dkg)
só
A tésztát összegyúrjuk, három felé osztjuk és kinyújtjuk.
Rákenjük a krémet (amit előzőleg jól kikevertünk).
Feltekerjük, mint a bejglit.
Egy órára mélyhűtőbe tesszük, és amikor kivesszük vékony szeletekre vágjuk, tepsibe (zsírpapírra) tesszük és meleg sütőben (200-220 fok) kb. 20 percig sütjük.
Azért nagyon érdemes megcsinálni, mert több alkalomra is lehet készíteni egyszerre, ugyanis bent lehet hagyni a mélyhűtőbe, és bármikor elő lehet venni és megsütni.
Nemcsakhogy ripsz-ropsz elkészül, de ripsz-ropsz el is fogy.
Próbáld ki.
Szólj hozzá!
Címkék: sós aprósütemény sajtos tallér sajtos csiga ripsz-ropsz sajtos ripsz-ropsz sajtos csiga ripsz-ropsz csiga
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.