Trileno 2012.04.24. 09:43

Sajtos csiga

Sajtos csiga

Ez a recept nagyon egyszerű, de elég sok sajt és margarin kell bele. 
Most utoljára a krémbe nem is az eredeti mennyiséget tettem, hanem a felét, és az is teljesen elég volt. Talán egy kicsit szárazabb volt, de nem volt olyan nehéz.
 

Tészta:
50 dkg liszt
1 Ráma (25 dkg)
½ csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl

Krém:
30 dkg trappista sajt(reszelt)
1 Ráma (25 dkg)

 

A tésztát összegyúrjuk, három felé osztjuk és kinyújtjuk.
Rákenjük a krémet (amit előzőleg jól kikevertünk).
Feltekerjük, mint a bejglit.
Egy órára mélyhűtőbe tesszük, és amikor kivesszük vékony szeletekre vágjuk, tepsibe (zsírpapírra) tesszük és meleg sütőben (200-220 fok) kb. 20 percig sütjük.

Azért nagyon érdemes megcsinálni, mert több alkalomra is lehet készíteni egyszerre, ugyanis bent lehet hagyni a mélyhűtőbe, és bármikor elő lehet venni és megsütni.

Nemcsakhogy ripsz-ropsz elkészül, de ripsz-ropsz el is fogy.
Próbáld ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsz-ropsz.blog.hu/api/trackback/id/tr704470116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása