2012.03.26. 17:57
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa:
Ezt a pogácsát eddig amikor megsütöttem, másnapra megkeményedett.
Többször kísérleteztem vele. Hol rétes lisztből, hol finom lisztből csináltam. Vagy a cukorral variáltam, egyszer kristály cukorral, egyszer porcukorral készítettem, de mindíg ugyanolyan halmazállapotú lett.
Most gondoltam egyet és egy kicsit változtattam a recepten.
Több vajat és több tejet tettem bele.
Sikerült finom omlósra csinálni és másnapra sem keményedett meg.
Erre mit kaptam a bátyámtól? Hogy finom, de nem olyan mint a nagymamánké.
Hát így feleljen meg az ember mindenkinek.
35 dkg vaj
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 mokkáskanál ecet
3 dkg élesztő (2 szem kockacukorral és kevés (kb.1-1,5 dl) tejjel felfuttatjuk)
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, azután a többit is hozzáadva összegyúrjuk az egészet. Kétszer nyújtjuk, mint a vajas tésztát.
2 órát pihenni hagyjuk.
Majd kinyújtjuk, késsel megvagdossuk és pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk.
Tojással kétszer megkenjük és utána sütjük. (180 fokon kb. 18-20 perc)
Ne lepődj meg, ez a pogácsa inkább édes mint sós.
Jó próbálkozást!
Szólj hozzá!
Címkék: pogácsa vajas pogácsa édes teasütemény ripsz-ropsz pogácsa ripsz-rops vajas pogácsa ripsz-ropsz vajas
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.