2011.08.01. 16:22
Csak úgy
Általában, akkor szoktam sütni, ha valamilyen alkalom van. Vendégség, születésnap, vagy névnap. Most nem volt semmi, de mégis szerettem volna sütni valamit.
Megkerestem, hogy mit tudok gyorsan elkészíteni, amihez még alapanyag is van itthon. Megtaláltam a mandulás csókot.
Amikor kész lett, a férjem is és a fiaim is rájártak, úgyhogy el kellett dugnom, hogy másnapra is maradjon.
Mandulás csók
Hozzávalók:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió vagy mogyoró
1 leveses kanál kakaó
15-20 dkg hámozott mandula (a tetejére)
A tojás keményre vert habjába belekeverjük a cukrot, a darált diót vagy mogyorót, és a kakaót.
Vizes kézzel golyócskákat formálunk. Jól kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral beborított) tepsibe tesszük a golyókat, majd 1-1 hámozott mandulát rakunk a tetejükre.
Lassú tűznél sütjük.(180 fokon 15-20 percig)
Édes kóstolgatást mindenkinek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.