2012.05.22. 11:55
Túrós pite
Túrós pite
Ez a sütemény azért nagyon jó, mert idénytől függetlenül, bármikor meg lehet sütni!
Mindenki szereti és soha nem marad másnapra, kivéve, ha el nem dugunk egy pár szeletet.
Nagyon könnyű sütemény és nem száraz a massza sem. A túró úgy finom igazán, ha átpaszírozzuk. Aki szereti a mazsolát, az tehet a masszába.
Tészta:
21 dkg vaj
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 késhegynyi só
2 tojás sárgája
1 ½ dl tejföl
Massza:
5 tojás
25 dkg cukor
1 leveseskanál tejföl
1 kg átpasszírozott túró
2 leveseskanálnyi gríz
A tésztát összegyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk.
1/3, 2/3 részre osztjuk. A nagyobbik részt kinyújtjuk(sütőpapíron), tepsibe tesszük és félig megsütjük(míg el nem válik a szélétől).
Erre jön a massza.
Massza elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját jól kikavarjuk a cukorral, beletesszük a tejfölt, a túrót, a grízt, és a végén hozzákeverjük az 5 tojás keményre vert habját.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk vékonyra és rátesszük a túró tetejére.
Megszurkáljuk villával és aranybarnára sütjük.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 30- 50 percet sütjük (amíg aranybarnára sütjük).
Érdemes kipróbálni, mert ripsz- ropsz eltűnik a tálról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.